Boerengolf op mooiste plekje van Goudswaard


 

Boerengolf is de snels groeiende sport van Nederland.

De club is een niet uitgeholde klomp aan een bezemsteel,  ingegraven emmers dienen als holes en de golfballen zijn kleine voetballen. Dat zijn de benodigdheden voor het spel Boerengolf.

   

Het begon als een idee bij het oogstfeest dat Bas Ampt in 2004 organiseerde. Het was een beetje duur om voor n dag de spullen die nodig waren te huren en daarom werd alles   met het oog op toekomstige oogstfeesten aangeschaft. Het boerengolfspel was echter zon succes dat Bas besloot, om als eerste in de Hoeksche Waard, een boerengolfbaan van zon 6 hectare op zijn land aan te leggen.

De boerengolfbaan ligt aan de rivier Het Spui, zon 10 minuten lopen vanaf woning van Ampt aan de Havenkade. Op het uiterste puntje van Goudswaard, tussen de landerijen bestaat de mogelijkheid om in zon tweenhalf uur alle tien de holes te doorlopen. Net als bij het gewone golf is het de bedoeling om met zo min mogelijk slagen de bal in de put te krijgen. In principe ga je met 2 twee teams weg en strijd je tegen elkaar in groepjes van 3 tot 5 personen tussen de koeien, midden in de natuur. Het is het wedstrijd element dat het spel zo leuk maakt.

   

In tegenstelling tot het gewone golfspel is Boerengolf goed betaalbaar. Een spel kost slechts 8 euro per persoon en dit is inclusief koffie en koek. Je mag zelfs polsstokspringen over de sloten als je de bal te ver wegslaat. Sinds november 2004 hebben al een paar honderd mensen met veel plezier het spel gespeeld.

   

Meer informatie over boerengolf is te vinden op www.boerengolf.nl.  Voor reserveren of verdere informatie kunt u bellen met Bas Ampt, tel.  06-51417082.